You are here

Hírolvasó

Ubuntu Hour július

Ubuntu magyar közösség - 2021.07.08, cs - 16:18

Időpont: 2021. július 9. (péntek) 18:00

MISKOLC

Helyszín: Otthonka, 3525 Miskolc, Horváth Lajos u. 7.
Előadó és téma: Flaskó László – Raspberry Pi 400 bemutató

BUDAPEST

Budapesti helyszín hiányában az esemény továbbra is online lesz. A miskolci előadást lehet majd élőben követni a következő BBB csevegőszobában: https://bbb.grin.hu/b/mes-hxt-rhh (vagy műszaki hiba esetén a következő Jitsi Meet címen: https://meet.jit.si/ubuntu-hu).

Javasoljuk, hogy aki jelentkezik erre az eseményre, lépjen be az FSF.hu GetTogether vagy Mobilizon csoportba és állítson be e-mail-címet, hogy értesüljön a jövőbeli eseményekről is.

Ubuntu.hu IRC

Ubuntu magyar közösség - 2021.06.20, v - 17:12

Talán sokan tudtok róla, hogy a Freenode felvásárlása utáni történések miatt számtalan szabad szoftveres projekt elköltözött a Freenode-ról. Most ehhez csatlakozunk mi is, így mától a Közösség – Csevegés menüpont is a Libera Chat #ubuntu-hu szobájára mutat.

A Libera Chat egyébként IRC–Matrix bridge-dzsel is rendelkezik, így az #ubuntu-hu:libera.chat Matrix-szobán keresztül is lehet csatlakozni.

Ubuntu Hour június (online)

Ubuntu magyar közösség - 2021.06.09, sze - 15:57

Időpont: 2021. június 11. (péntek)
Kezdés: 18.00 óra
Helyszín: BBB csevegőszoba
Előadó és téma: Úr Balázs – BOINC: számítás a tudományért

Nem kell kutatónak lenned ahhoz, hogy tudományos munkát végezz. Telepítsd fel a BOINC programot, amely tudományos számítási feladatokat tölt le és észrevétlenül fut a háttérben, amíg a számítógépedet használod. Ezzel egyszerűen járulhatsz hozzá a közösségi számításhoz a számítógéped szabad processzoridejével. Én 1 éve kezdtem el BOINC-ozni, bár egy kicsit másképp. Ahelyett, hogy a számítógépem szabad kapacitását ajánlottam volna fel, inkább egy dedikált számítógépet állítottam üzembe, kizárólag ehhez a projekthez. Aztán nem sokkal később a másodikat. Majd a harmadikat. Most már több mint tíz gépem megy éjjel-nappal. Az előadásomban az üzemeltetéssel kapcsolatos ismereteimet fogom megosztani veletek. Az elmúlt év során volt itt minden: hardver- és szoftverhiba, áramszünet, gépépítés, gépbővítés és a normál üzemszerű működés.

A találkozó előtti gyülekező a Matrix-csatornánkon lesz: https://riot.grin.hu/#/room/#ubuntu-hour:grin.hu. Magát az eseményt a következő BBB csevegőszobában fogjuk tartani: https://bbb.grin.hu/b/mes-hxt-rhh. Csatlakozzatok bátran a beszélgetéshez, de ha csak nézőként csatlakoznátok, természetesen erre is van lehetőség.

Javasoljuk, hogy aki jelentkezik erre az eseményre, lépjen be az FSF.hu GetTogether vagy Mobilizon csoportba és állítson be e-mail-címet, hogy értesüljön a jövőbeli eseményekről is.

Subscribe to Informatikai megoldások hírolvasó